Site Loader
Κέας 10, Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15234

Σε αγώνα δρόμου είναι το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) προκειμένου να στρώσει το έδαφος για την κατάρτιση πολεοδομικών σχεδίων που θα καλύπτουν όλη την επικράτεια και θα καθορίζουν χρήσεις γης, όρους δόμησης και περιοχές προς πολεοδόμηση. Τη «σκυτάλη» πήρε προσφάτως από μια Διοίκηση που, εδώ και μια επταετία, δεν κατάφερε να υλοποιήσει το έργο.

7 χρόνια αδράνειας

Από το 2014 (Ν. 4269/2014) έως σήμερα το μόνο που άλλαξε ήταν το νομοθετικό πλαίσιο και η ονοματοδοσία. Τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια (ΓΠΣ), τα Σχέδια Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτών Πόλεων (ΣΧΟΟΑΠ) και άλλα εργαλεία σχεδιασμού των πόλεων μετονομάστηκαν αρχικά σε Τοπικά Χωρικά Σχέδια (ΤΧΣ) και έπειτα σε Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια (ΤΠΣ). Αλλαξε επίσης και ο φορέας υλοποίησής τους και από τους δήμους και τις πρώην Περιφέρειες (αργότερα Αποκεντρωμένες Διοικήσεις) η αρμοδιότητα πέρασε στο Κτηματολόγιο και προσφάτως στο ΤΕΕ.

Κατά τα άλλα, η εικόνα παραμένει η ίδια. Σήμερα το 80% της χώρας δεν έχει πολεοδομικό σχεδιασμό. Αλλά και από το 20% που διαθέτει, στις μισές περιπτώσεις θεωρείται παρωχημένος. Συνέπεια; Η άναρχη και αυθαίρετη δόμηση, η υπερβολική αστική διάχυση στον αγροτικό χώρο και πολλαπλά προβλήματα στο περιβάλλον.

Για περισσότερα: https://www.michanikosapps.gr/blog/5021?fbclid=IwAR1sQ9v9Gzo-NIJiUH92y0wYRMdXJQAIrdcsGcvmEqb-h92vIT8r-XELuWc

Post Author: admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *