Site Loader
Κέας 10, Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15234

Εξοικονομώ - Αυτονομώ: Εγγραφή νέων χρηστών στο πληροφοριακό σύστημα

Με την ενεργοποίηση του πληροφοριακού συστήματος σε δοκιμαστική λειτουργία καταχώρησης αιτήσεων, ενεργοποιείται και η εγγραφή νέων χρηστών στο πληροφοριακό σύστημα. Η άνω διαδικασία αφορά μόνο το αρχικό προκαταρκτικό στάδιο πριν από την καταχώρηση και υποβολή αίτησης.

Για την αποφυγή φόρτου στο πληροφοριακό σύστημα, η δυνατότητα εγγραφής νέων χρηστών κατά την διάρκεια της δοκιμαστικής λειτουργίας περιορίζεται στους ρόλους Ωφελούμενου και Συμβούλου. Η εγγραφή νέων χρηστών για τους υπόλοιπους ρόλους (Προμηθευτή/Μελετητή, Εγγυητή, Εκπροσώπου Πολυκατοικίας) θα ενεργοποιηθεί με την έναρξη υποβολής αιτήσεων.

Για τους ήδη εγγεγραμμένους χρήστες στον Α’ ή Β’ κύκλο του προγράμματος “Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ”: Εάν είχατε ήδη εγγραφεί με οποιοδήποτε ρόλο (Ωφελούμενος/Σύμβουλος/Προμηθευτής/Μελετητής/Εκπρόσωπος Πολυκατοικίας) μέχρι τις 20/10/2020, τότε δεν απαιτείται η εκ νέου εγγραφή σας στην βάση χρηστών του προγράμματος “Εξοικονομώ Αυτονομώ”.

Για τους νέους χρήστες:

Διαδικασία εγγραφής Χρήστη

Ο ενδιαφερόμενος εισέρχεται στην ιστοσελίδα του Προγράμματος, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://exoikonomo2020.gov.gr και αν, για παράδειγμα, επιθυμεί να εγγραφεί ως Ωφελούμενος, επιλέγει:

Σύνδεση ως Ωφελούμενος

Αμέσως μετά την επιλογή, ζητείται αυθεντικοποίηση στοιχείων μέσω Τaxis. Ο χρήστης εισάγει τους κωδικούς του Taxisnet (Username και Password). Εφόσον βρεθεί ο χρήστης, του ζητείται να εισάγει διεύθυνση έγκυρου email όπου θα του αποσταλεί κωδικός επαλήθευσης. Ο χρήστης εισάγει τον κωδικό επαλήθευσης που του στάλθηκε, στο αντίστοιχο πεδίο επί της οθόνης.

Η εγγραφή ολοκληρώνεται.

Επισημαίνεται ότι το email που θα δηλωθεί θα πρέπει να είναι μοναδικό, δηλαδή να μην χρησιμοποιείται από άλλον χρήστη.

Σχετικά με τον Κωδικό επαλήθευσης διεύθυνσης email, σας αναφέρουμε ότι:

•    Ο κωδικός αποστέλλεται από το Πληροφοριακό Σύστημα, άμεσα στο mail που δόθηκε και ισχύει για 24 ώρες από τη στιγμή έκδοσής του.
•    Σε περίπτωση που η διεύθυνση email δεν είναι έγκυρη, η αποστολή του κωδικού δεν είναι δυνατή.
•    Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα αλλαγής της διεύθυνσης email. Αφού την καταχωρήσει μπορεί να ζητήσει την αποστολή νέου κωδικού επαλήθευσης από το Πληροφοριακό Σύστημα.
•    Για την δική τους εξυπηρέτηση, οι χρήστες είναι σκόπιμο να ελέγχουν και στον φάκελο με τα ανεπιθύμητα μηνύματα.

Επισημαίνεται ότι η δυνατότητα εγγραφής χρηστών στο Πρόγραμμα Εξοικονομώ- Αυτονομώ δεν θα έχει ημερομηνία λήξης, δηλαδή θα συνεχίζεται οποτεδήποτε μετά τις 4/12/2020. Πρόκειται για απλή και ολιγόλεπτη διαδικασία, η οποία γίνεται μία φορά.

Post Author: admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *